31 december *Gott Nytt År*

Har varit hemma och firat mammas födelsedag, men hon fyllde år i söndags. Jobbade delad tur då så hann inte riktigt med att göra det då. Emma ska jobba ikväll så jag vet inte riktigt vad jag ska göra under tiden. Får väl hitta på något. Nej, nu ska jag ta och äta lite. Men vill passa på att önska alla ett riktigt gott nytt år 2009!

//The Damned

30 december *ny blogg*

Då har man skaffat blogg nu då. Känns lite konstigt. Ni får ursäkta om det ser för jävligt ut här på sidan för jag har inte hunnit lära mig alla inställningar ännu. Men det kommer väl med tiden antar jag. Börjar nämligen bli less på lunarstorm. Känns liksom som att man har vuxit ifrån den där "fjortis"-grejen. Så kommer förmodligen att radera mitt konto därifrån inom kort.

Snart är det nytt år! Då ska man lova nyårslöften, eller? Själv har jag tänkt att köra det klassiska löftet: Jag ska leva sundare, börja äta bättre och börja röra på mig mer. Men jag kunde inte hålla mig, då jag redan har tjuvstartat lite. Idag har jag till exempel gjort en nyttigare variant av pizzabullar. Receptet kommer längst ner i inlägget.

Hur jobbar vi till nyår då? För många är det en självklarhet att vara ledig över jul och nyår. Då ska man väl inte jobba heller? Jodå, en annan som jobbar inom vården kommer att få göra detta. I år har jag i och för sig haft tur med det där, jag var ledig både julafton och juldagen *wohoo* och sen är jag ledig nyårsaftom, men jobbar emellertid nyårsdagen. Ska upp tidigt då och slita. Så det får bli ett lugnt firande detta nyår också. Förra året skulle jag också upp tidigt nyårsdagen för att jobba. Och då var det första dagen på det nya jobbet. Så självklart hade man ju gjort sig till och lagt sig relativt tidigt och sedan gått upp i ottan för att äta en stadig frukost. Åkt hemmifrån extra tidigt för att försäkra sig om att komma i god tid. Kände mig så stolt. Men när jag väl kom fram så visade det sig att min chef hade sagt fel dag till mig. Men andra ord, jag var ledig! Det var så lagom skoj att vända på klacken och åka hem och sova igen. Den enda arbetsuppgiften jag utförde den dagen var att ladda kaffebryggaren. Lyckligtvis fick jag ersättning för detta. Jag fick skriva upp en timmas kval, vilket ger ganska mycket pengar. Så i slutändan kan man säga att jag fick bra betalt för att ladda kaffet till gamlingarna!



Recept på mina nyttiga pizzabullar:

125g smör
5dl mjölk
50g jäst
2 msk salt
2 msk lönnsirap
ca 14 dl berte qvarn dinkelmjöl

Fyllning: ekologiska krossade tomater, riven ost och rökt finhackad lax

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm upp till fingervarmt. Smula jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen. Tillsätt övriga ingedjenser. Älta ihop till en deg och låt sedan jäsa i en halvtimma. Kavla ut degen till en halv centimeter tjock "platta" och bred på smör (gärna bregott) och den andra fyllningen. Rulla ihop på längden som med vanliga bullar. Skär sedan en cm tjocka skivor och lägg upp på plåt. Låt jäsa ca 20 minuter till och grädda dem sedan i ugnen på 225°C i 10 minuter.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0