31 januari *Ensam hemma*

Nu sitter jag här hemma i min ensamhet och glor.. Sitter och spelar dator och dricker kaffe. Emma är nämligen på något som kallas kick-off och det har med oriflame, som hon säljer för, att göra. Hon kommer inte hem försen ikväll så jag får väl sitta här och stirra hela kvällen.. Haha, nej jag ska väl försöka hitta på något.

Har ju glömt att skriva om i tisdags: Då jag och jobbet på studieresa i borås. Först var vi på ett ställe där en föreläsare berättade om hur man kan kommunicera med musik till svårt sjuka människor som annars har svårt att kommunicera. Shit asså, hon kunde ju spela alla slags instrument. Säckpipa, nyckelharpa indianflöjt och massa annan bröte som hon hade lagt upp på bordet där... Duktig var hon ju i alla fall.
Sen åt vi lunch.. Fisk och grejer, och det var mycket gött :-)
Aja, sen åkte vi vidare till ett äldreboende (också i borås) som heter distansgatan 7 (eller hette det så? Kommer inte ihåg om det hette så eller det bara var adressen???) I alla fall så bestod boendet av typ sex avdelningar varav tre var finska. Det var lite dråpligt då vi gick in på en av avdelningarna och så kom det en finsk tant och började snacka finska med mig. Jag bara: Öhh?? Sen skulle hon hålla på att kramas och hålla handen.. Å visst, det fick hon väl göra.
Sen chefen på detta ställe var helt fantastisk! Hon var i alla fall ingen paragrafryttare som följde lagen till punkt och prickar utan hon tänjde på reglerna ganska så regält. Sådana människor tycker jag om som kan kombinera regler med en STOR portion med sunt förnuft.. Hon skrattade och flummade sig medans hon berättade om sig själv. Vi höll på att garva halvt ihjäl oss åt henne.. Sen var hon bara tvungen att krama oss alla innan vi lämnade stället. Vilken upplevelse.. Vår chef blev nog lite förskräkt såg det ut som *hehe* Nej men shit vad jag har skrivit mycket. Måste ju avsluta nu!
Hej hej...

// The Damned

30 januari *Ekonomisk rådgivning*

Idag har jag och Emma varit på ekonomisk rådgivning som det heter. Det var väl ganska nyttigt då man inte känner till något av det här med pensionsparande, aktier, fonder osv... Men nu har vi fått en del fixat i alla fall så att det känns ju bra...
Om en månad har SGK 50års jubileum och då blir det fest. Det hela inträffar på en lördag, och ni kan ju gissa om lilla jag jobbar?? Självklart gör jag det!! Gör jag ju alltid så fort det är något! Men ska lägga in om semester, och om inte det funkar så får jag väl se om jag kan byta bort min helg. För ledig ska jag vara! Om jag nu tänker att gå förståss, haha!
Idag är en sån där dag jag bara har lust att ta en termos med kaffe, åka ut till päronen och sedan gå ut i skogen och sätta mig med mitt kaffe och bara njuta av tysssssstnaden :-) Så härligt att komma ifrån allt en stund. Det kalla jag själavård!
Blev så förbannad när jag läste tidningen att mitt under alla finanskriser och lågkonjukturer så ska man sänka pensionen med 4% och sen samtidigt får politikerna en löneförhöjning på 4,1%... Mycket frustrerande. Och man kan ju bara tänka sig var 4,1% gör på deras redan höga löner!!! Grrr.....
Nej nu är jag för förbannad för att skriva mer.... Adjö!

// The Damned

26 januari

Vädret är tråkigt och mulet. Men det kvittar ju när man ändå ska iväg och jobba *hehe* Ringde till jobbet tidigare för att fråga om morgondagen, och bara för det så fick jag börja två timmar tidigare idag :-/ Men det gör väl inte så mycket. Börjar halv tre istället för halv fem. Lönesamtalet i fredags gick bra :-) Fick förhöjning då chefen var nöjd med min arbetsinsats under det senaste året :-) Imorgon blir det studieresa till borås vill jag minnas, det kan ju vara skoj som lite omväxling. Men nu ska jag snart iväg, ska bara göra mig i ordning och slappa lite först...
Ha det bekvämt :-)

// The Damned

22 januari *Värk!*

Tjena! Shit vilken träningsvärk man har, och detta sedan i måndags! Sen har man tränat både igår och idag och ska göra det i morgon också. Jag bara undrar hur det kommer att kännas på lördag?! Men då vet man ju i alla fall varför man har ont. Det finns ju dem som har ont och inte vet varför de har det och det är inte lika kul. Men men...
Imorgon ska jag på lönesamtal med chefen *svälj* Men det är ju jag själv som har valt det, och det måste man ju om man vill försöka förhandla till sig bättre lön. Så får väl se hur det går. Hoppas ju på det bästa *ler* Nej nu är jag så trött så är väl bäst att gå och lägga sig snart. God natt på er!

// The Damned

19 januari *Helgen är över*

Många syter för att det är måndag igen men jag jublar *ler* eftersom jag har jobbat hela helgen. Fredag kl 16 - 21, i och för sig inte så farligt. Men lördag och söndag har jag jobbat 7 - 21 och med två timmars uppehåll.. Man blir lite mör efter en sådan helg. Men det är skönt att man har ett jobb att gå till. Fick vara på en annan avdelning så det blev ju lite omväxling och det kan vara skoj ibland.
Idag har det bara varit slappt, tja förrutom ikväll då jag och Emma gick på "step muscle" som det heter. Det var svettigt ska jag säga men oj så skönt. Vi har precis tömt varsin burk makrill :-)

Ha det bra i vintermörkret

// The Damned

14 januari *CityGross*

Jag och Emma var i värnamo idag på CityGross och handlade lite. Innan dess hade vi tagit svängen förbi polishuset och förnyat Emmas pass (ifall man får för sig att sesa någonstans) och en liten sväng in på överskottsbolaget. Jag tycker att den affären påminner mycket om rusta. Det finns lite smått och gott av varje typ. CityGross är en affär som jag gillar, eftersom det är så stort utbud där. Köpte en jucepress (OBH Nordica) och har redan testat den, mmm vilken god juice det blev asså.

Julen är utkastad och det mesta är återställt igen. Ska bara storstäda lite med, men det får vara till imorgon. Här ser för jävligt ut med dammråttor, eller änglatofflor som en del kallar dem för. Men skulle i så fall uppskatta om änglarna kunde ta av sig sina tofflor utanför dörren innan de kommer in, och gärna ta dem med sig när de går igen :-)

Vi har varit på Yoga ikväll. Det var faktiskt ganska skoj. Gick bra för att vara första gången, men det blir inte sista gången i alla fall. Nej nu orkar jag inte skriva mer. Ha det gött!!

// The Damned
Vår galna katt

13 januari *Ingen träning*

Gick upp tidigt idag för att gå till gymmet och träna. Men se det gick inte så bra då vi hade glömt att fixa med medlemskorten. Så får gå dit imorgon igen och se om vi hittar någon... Imorgon blir det dessutom CityGross :-) Jag och Emma har plockat bort julen idag, eller tja, allt är samlat på en plats i lägenheten och vänta på att få komma ner i sina lådor och ner till förrådet. Lika skönt som det är att plocka fram julen med alla mysigheter och ljus hitan och ditan, lika skönt är det att plocka bort den då det blir mer öppet och fräscht på något sätt. Allt går liksom tillbaka till det vanliga igen och det känns faktiskt bra! Ha det...

// The Damned

12 januari *julen dansas ut...*

... eller tja, det gör ju det imorgon egentligen, men jag och min arbetskamrat dansade ut den idag på jobbet i alla fall. Man får väl börja plocka undan lite på julsakerna imorgon här hemma. Idag har Emma gjort köttfärssås av lammfärs och det var verkligen gott. Det har du lyckats bra med :-)
Funderar på om man ska gå och träna imorgon lite? Måste ju komma igång med "nyårslöftet" *ler* Men är ju inte så lätt när man har förkylning i kroppen. Men tror att jag känner mig såpass frisk nu så att jag orkar gå dit. Får se hur det känns imorgon när jag vaknar.
Och regnet det bara öser ner... som vanligt! Tråkigt väder. Det vore bättre om det fick vara kallt ett tag till istället för det här blötvädret. Men men, inget att göra något åt...
Ha det bra allesammans!

// The Damnen


10 januari *lördag...*

Igår var vi i jönköping som sagt. Jag, Emma och Maria... Först tog vi en sväng inne på a6 och kollade i affärerna och sedan gick vi vidare till IKEA och sprang runt.. Hittade lite smått och gott där också. Men det var inte någon riktig shopping dag för mig igår, kännde mig så trött, men det var nog för förkylningen tror jag. Sedan åtke vi ut till bankeryd för att lämna av Maria hos hennes syster och så långt var allt okej. Men... När vi skulle hem så skulle vi försöka hitta! Vi köde en bit tillbaka mot jönköping och tog av höger mot riksväg 26 (nissastigen) och fortsatte följde skyltarna. Men efter att vi hade kört en bra bit rätt ut i ingenstans och det började duka upp skyltar där det stod bl.a. trollhättan, tidaholm och falköping så var vi tvungna att ringa Emmas pappa som kan jönköpingstrakterna. Mycket riktigt så var vi åt helvete fel.. Vi köre ju uppåt landet!! Men men, har alltid sagt att jag har lokalsinne som en brödrost!!! Och här har ni beviset ***skäms, och drar något gammalt över mig***

Felkörning som fan!

För övrigt kan jag ju meddela er som sitter och skratta och är allmänt skadelystna att resan tog en och en halv timma längre än beräknat p.g.a väglag och fartkameror på vägen!

9 januari *a6*

Tvingade mig själv att gå upp kl 8.00 idag. Lade mobilen på skrivbordet så jag var tvungen att gå upp för att stänga av den när den ringde. Men var lite segt innan man vaknade till, det är lätt hänt att man snoozar :-)
Nu ska jag, Emma och Maria snart iväg till a6 i jönköping. Men Maria skulle nog stanna där sedan hos sin syrra. Väntar på att Maria ska ringa för jag ska köra henne till ICA så att hon kan handla lite... Kanske skriver senare... Adjö

// The Damned

8 januari *ledigt*

Kom hem för inte så länge sedan från jobbet. Nu har jag ledigt fredag, lördag och söndag! Gött asså... Halt är det ute också, jag höll på att halka och slå ihjäl mig på parkeringen på jobbet. Det var likadant förra året: På parkeringen på jobbet. Den gången höll jag på att slå ihjäl mig på en backspegel. Väldigt komiskt! Nu ska jag och Emma snart iväg till Maria.. Hon slutar snart jobbet, så ska vi tjata lite och umgås med henne. Nästa helg är det dags att knega igen, så får försöka vila upp mig ordentligt nu innan :-)
Ha det bra allesammans!

// The Damned

4 januari *Julen är inte slut*

Jag trodde att julen var över men det var den tydligen inte. Igår var jag och Emma plus Jerri uppe i Habo (ovanför jkpng) och firade mer jul med Emmas släktingar... Hennes fabror och hans familj. Där åt vi god mat och hade det trevligt. Jisses vad det hade det fint i sitt hus. Det var verkligen fräscht, stilrent och modernt. Man vågade knappast andas! Lite senare åkte vi till Emmas kusin som också bodde i Habo fast deras hus låg uppe på en kulle alldeles intill vättern. Jag vet inte riktigt hur man ska beskriva deras hus... Det var alltså helt fantastiskt.. Toppmodernt, öppet och... jag vet inte vad. De hade perfekt utsikt över vättern. I kvällsmörkret såg man alla tusentals lampor på andra sidan sjön glimma och tindra. Man såg både Bankeryd, själva jönköping, huskvarna och motorvägen med alla bilar som försvann i fjärran bort mot Gränna. Helt underbart... Jag undrar vad det kostar att bo där? *drömmer mig bort*
Men men, här får man nöja sig med att ha pizzerian som utsikt och grannarna som springer på loftgången och glor in i lägenheten :-/


Sånt här väder har vi idag!


Emmas kusin hade bakat jätte gott bröd, gjort av dinkel. Det är ju nyttigt och jag älskar nyttig mat. Jag har slutat äta halvfabrikat och produkter som innehåller E-ämnen. Tydligen så var detta Emmas kusins motto också. Dvs att slopa E-ämnena. Här kommer nåra exempel på E-ämnen och hur de påverkar din kropp:

E104: (Kinolingult) Cancer, kronisk urticaria - utslag som kliar och svider. Svåra allergiska reaktioner, tumörer, ögonskador och blindhet.

E110: (Para-orange) Njurskador och njursjukdommar, kronisk urticaria, hyperaktivitet, vredesutbrott, deppression, sömnsvårigheter, koncentrationssvårigheter, cancer, svullnad i blodkärl, astma, svåra allergiska reaktioner, okontrollerad hyperagglutination, ögonskador och blindhet mm.

E120: (Karmin (rött)) Fosterskador, Hyperaktivitet, deppression, vredesutbrott, sömnsvårigheter, koncentrationssvårigheter, överkänslighet mm.

Detta är bara en bråkdel av alla de hundratals E-ämnen som finns i maten som vi köper. Kom ihåg att kolla innehållsförteckningen på produkterna. Gör medvetna val! Handla mat av god kvallité!
Hoppas att jag inte har skrämt upp er för mycket nu, men det tål att tänkas på! Ha det bra allesammans!

//The Damned

1 januari 2009 *Dey Nya Året*

2009 är här! Inte länge sedan man firade milleniumshiftet (<-Svavning?) Det small och levde här i smålandsstenar hela kvällen. Det började tidigt, ungefär vid 18.00 var det en del som var ute och tjuvstartade lite. Vid själva tolvslaget så lät det som att tredje världskriget bröt ut. Ingen ide att försöka sova då. Det höll på till ettiden sedan avtog det. Sedan ringde väckarklockan 04.45, men konstigt nog kände jag mig pigg. Skjurtsade Emma till jobbet och sedan åkte jag själv till mitt jobb. Gick hur bra som helst att jobba. Inte det minsta trött. Allting kom sedan då jag kom hem och satte mig vid datorn en stund. Utan att veta ordet av det så sov jag... SITTANDES! Hallå, då är man väl övertrött...
Nej nu ska jag dricka mitt kaffe!
God fortsättning på det nya året!

// The Damned

RSS 2.0