31 december 2019 *Gott Nytt År*

 
Sitter på jobbet den sista dagen (Eller natten?) på året. Det är tyst och stilla i huset och jag läser "Den metabola pandemin" av Lars Bern. Den har legat på hyllan ett längre tag men nu kände jag att jag blev sugen på att återuppta läsandet. Mycket bra, men också skrämmande bok.
 
Jag fick ett ryck här på jobbet att plocka fram lite pennförarskills (vilket bra ord, va?) och skriva och rita en liten nyårshälsning. Jag ritade en av mina favoritkaraktärer ur den tecknade världen; Tom. Jag tycker alltid så synd om honom för han åker jämt på däng av en liten envis mus och ibland av en stor drägglande hund.
 
Jag har ju redan önskat alla ett gott nytt decennium i föregående inlägg, så jag nöjer väl mig med att önska er en riktigt trevlig nyårsafton i alla fall. Ta det lugnt med alkohol, raketer, trafik och annat!
 
//The Damned

28 december 2019 *Ett nytt decennium*

Det gamla året lider mot sitt slut och ett nytt nalkas, kanske med nya möjligheter? Vissa har säkerligen redan bestämt sedan länge vad de ska avge för nyårslöften man andra tycker att sådant bara är trams. Som väl är, är det upp till var och en hur man väljer att göra. Jag tänker tillbaka på vilka löften jag själv hade förra nyåret. Det var bl.a att jag skulle hålla mig borta från sociala medier under dagtid och titta endast på kvällarna. Ett annat löfte var att kraftigt begränsa sockerintaget. Hur gick det med dessa löften? Tja, det förstnämnda gick bra till en början, kanske i fem månader eller så, sedan urartade det helt och hållet. Det är bara att inse fakta att sociala medier är som ett gift och om man frågar mig så tycker jag personligen att JAG är alldeles för aktiv och lägger ut för mycket och engagerar mig i alldeles för mycket. Eftersom det inte funkade så bra med löftet sist så får jag försöka igen och på ett annat sätt. Jag kommer att ta bort Instagram och Snapchat och inte använda dessa medier alls. Därefter kommer jag att ta bort själva Facebook appen på min telefon så att det blir lite krångligare att logga in. Ja, just det, jag ska LOGGA UT när jag är färdig. På detta sätt hoppas jag att mitt Facebook användande ska bli mer begränsat. Jag planerar även att inaktivera kontot en period under våren så att jag blir helt frånkopplad. Sociala medier stjälper tid och energi. Så i fortsättningen kommer man att se mindre av mig på Facebook, säkerligen till mångens glädje och det må vara dem väl unnat i så fall.

Det andra löftet har gått bättre. Jag fick ett återfall under våren av sockerberoendet men sedan början av april har jag varit i princip sockerfri ändå tills nu. Ett undantag jag gjorde var när jag var i Amerika. Kändes liksom inte som att det var läge att vara ”otacksam" då. Sedan har jag under långa perioder kört LCHF vilket är en bonus. Nu i jul har jag ätit en och annan pepparkaka och druckit lite julmust, men jag känner mig ändå stolt. Och ja, det har sannerligen märkts av och jag har haft en massa energi. Därför tänker jag fortsätta i det spåret, dvs det blir som ett förnyat löfte in i nästa år också. Jag menar det är ju ingen mening att återgå till en gammal livsstil som jag mår sämre av? Lika bra att poängtera att JAG mår bra av detta och gör det inte för någon annans skull än min egen. Jag skiter således fullständigt i vad andra äter.
Det finns såklart mer jag vill göra med mitt liv men man får ta en dag i sänder och allt eftersom man vandrar livets stig så får man lägga till och dra bort saker beroende på var i livet man befinner sig. Allt kan inte vara hugget i sten så att säga. Sen säger jag som min lärare på Campus sa: ”Det behöver inte vara så himla bajsnödigt”. Man får ta saker och ting lite för vad det är.
Med detta vill jag önska alla ett riktigt gott nytt år och ett gott nytt decennium! Så hoppas jag vi ses här på bloggen.

//The Damned

RSS 2.0