31 mars *spökar det?*

Idag har det varit personalmöte på jobbet. Masen var där (MAS = medicinskt ansvarig sjuksköterska) och pratade om läkemedelshantering och deligering. Mycket intressant. Passade på att fråga en del om lex Maria och lex Sarah.
Men ikväll var jag och Emma med om något mycket mystiskt: Vi var på väg hem från träningen. Klockan var nog ungefär 20.45 när vi passerade göstas konditori. Av en händelse så slände jag ett öga in i själva bageriet och där inne i mörkret såg jag en kvinna i typ 30 -års åldern lutande över en bänk med händerna för ansiktet och så skakade hon lite på huvudet. Det var helt uppenbart att hon grät... Verkligen mystiskt... Trodde att jag sett fel så vände och kollade in i fönstret igen.. Mycket riktigt, hon stod där. Man blir ju lite orolig och undrar vad som står på.. Jag menar hallå? Hur normalt verkar det att det står någon inne på bageriet i mörkret och gråter långt efter stängningstid? Så jag knackade lätt på rutan och hon kollade upp... Hon såg helt förtvivlad ut.. helt förkrossad... Alldeles blöt på kinderna av tårar... Hon bara skakade på huvudet och med en gest med handen visade hon tydligt att hon ville vara ifred.. Lite senare gick vi förbi igen och då var Becka med.. Men då syntes kvinnan inte till längre.. Undra var det var med henne egentligen... Får man väl aldrig veta.....

// The Damned

30 mars *Marknad i värnamo*

... har vi inte varit på idag, utan det var i lördags vi var där. Det var en trevlig marknad i värnamo faktiskt och den var ju relativt stor. Det är något särskilt med marknad. Musikkår, doft av korv med bröd eller flotyrringar (inte för att jag äter dem) sorl och tjat bland folk,  trängsel, ungj*vlar som skriker osv... Mycket skoj :-) Jag handlade en del bråte. Hittade en fin tröja bl.a.. Sen var vi och åt buffé på en kinarestaurang. Mycket gott! Sen hör det ju till traditionerna att när man är i värnamo så måste man åka till stadium. Jag var tvungen att köpa en pumaT-shirt som jag kan ha när jag tränar. Jag menar alla andra har ju märkes kläder när de tränar och de ser så förbannat malliga ut så då måste man ju själv göra likadant *ler*. Ny jacka hittade jag med... En annan tradition som hör till värnamo är ju McDonalds.. Men si det blev inget med det.. Äter mycket sparsamt av det där :-)
Fick ett litet chockbesked i lördags när vi var på väg till värnamo.. En gubbe på mitt jobb hade gått bort under helgen. Det var oväntat så därför blev jag lite omtumlad. Men sånt händer ju med ibland. Men har väl mer eller mindre grunnat över detta hela helgen. Undrar var som hände med honom etc... men men,,,
Idag har jag och Emma varit flitiga. Har städat här nu lite grann... Det håller väl sig rent till eftermiddag i alla fall om man har tur :-) sen har vi bakat frallor.. Mmm... bäst med hembakat :-D Ska strax laga mat... Emma ligger här och sover haha... Nej nu får jag så förbannat ont i pekpingrarna av av att skriva. Kör ju pekfingermetoden för jag har inte lyckats att lära mig fingerfärdighet eller vad det nu heter för att kunna skriva fort som faan... haha. Auf wiederhören!

// The Damned


ps. Gjorde ett test om hur mycket tålamod jag har. Här är resultatet *ler* :
Du har inget tålamod du blir sur för inget och dina grannar är rädd för dig. Tips: Lås in dig i ett mörkt rum och lyssna på lugna favoriter, så att grannarnas barn kan gå ut och leka och inte behöver vara rädd för att du ska kasta en tegelsten mot dom.
ds.

23 mars *Kalas*

Jaha, då har man jobbat helgen. Började i fredags kl 14.00 - 21.00 sedan lördag 7.00 - 21.00 (ja, du läste rätt) och likadant på söndagen. Alla dagar jobbade jag med vikarie som vanligt så att jag fick ta ansvar för det mesta,, Men det gick väl bra.. Så idag är jag ledig! Eller tja, ledig och ledig. Började arbeta här hemma istället. Vid tiotiden satte jag och Emma igång här. Emma började göra smörgåstårta och jag städade hela lägenheten (damsög, dammade och svabbade golven). Sedan hjälptes vi åt lite med tårtan. Bröden bakade vi själva och när vi ändå var i farten så slängde vi ihop några frallor :-) mums... sen har vi diskat, tvättat varit ute med återvinningen och fejat och levt som stollar här.. Kl tre på eftermiddagen lade jag mig ner och vila på soffan.. Somnade stenhårt i en timma och sedan väkte Emma mig och jag fatte typ ingenting. Var helt väck i skallen... Haha... Så, varför gjorde vi så mycket stohej idag? Jo för vi firade Emmas födelsedag och vid femtiden så kom första gästen med två små barn och efter en halvtimma såg det ut som om vi inte hade städat här på evigheter *haha* och senare kom mina föräldrar... Resten av gästerna lämnade återbud... :-( Nu är jag så trött att jag vet inte vad jag skriver om längre.... God natt!!!

// The Damned

16 mars

Händer inte så mycket här.. Är nyduschad och börjar bli lite trött.. Melodifestivalen i lördags då?! Den var ju helt suverän asså! Det var helt klart den bästa låten som vann. Röstade på "la voix" som den heter.. Och vilken röst hon har den där Marlena. Riktigt härlig... Tur att inte ugglan vann med snälla snälla.. Den var ju piss kass!!
Kissemissen ligger här på sängen och latar sig. Hon brukar alltid hjälpa till att bädda sängen. Fast det är klart, hon ställer till med mer oreda än vad hon sträcker ut lakanen.. haha.. Men med ska hon vara i alla fall :-)
Får börja två timmar tidigare imorgon pga att det fattas folk. Hoppas att min kära kollega är frisk till helgen så jag slipper jobba ihop med en vikarie.. Är så jobbigt.. Men beror ju förståss på vilken vikarie det är.. Så är det.. Bye!!

// The Damned

13 mars *Becel - Älska INTE ditt hjärta* *VoteEarth*

Då var det fredag den 13 igen.. Var det förra månaden också, men hoppas inte att det betyder otur bara.. Förra månaden på fredag den 13 så slutade det ju med att vi fick samtal från akuten.. Men det är en annan historia..
Såg på nätet att det är något slags "projekt" som kallas VoteEarth, som innebär att man den 28 mars 2009 kl 20.00 ska släcka ner alla sina lampor och elektrisitet så mycket som möjligt för att bidra till en bättre miljö... eller nått sådant. En fin tanke var det i alla fall.. Man skulle göra detta mellan 8.30-9.30pm (är väl 20.30-21.30 i våran tideräkning??) Vill ni läsa mer så gå in på denna sida: http://www.voteearth2009.org/home/ Jag kommer att släcka lamporna. Såvida jag inte jobbar då såklart :-D

Usch, jag blir så trött på den här reklamen om Becel "Älska ditt hjärta" med nyttiga vegitabiliska oljor och dittan och dattan.. Grejen är bara den att den där margarinskiten har genomgått massa kemiska processer så det liknar ju ingenting. Inte alls bra för kroppen! Dyrt är det också.. Nej vill man ha riktigt bra smör, gjort på redig grädde och som är naturligt så välj Bregott! Jaja jag vet att livsmedelsverket säger att det är onyttigt bara för att det innehåller mättat fett. Men de senaste studierna säger faktiskt att mättat fett är nyttigt! Sen och andra sidan kan man inte lita på det livsmedelsverk som vi har idag. Mä'n massa EU-trams och sånt... Ät med sunt förnuft!

// The Damned

11 mars *Teckniska hjälpmedel*

Idag har jag och några av mina kollegor varit i jönköping på mässa om teckniska hjälpmedel. Att gå runt och kolla på sådana saker var ganska intressant. Man får en hel del idéer som man kan ta med sig hem till arbetsplatsen. Det slutade med att vi hade packat på oss ett halvt bibliotek av kataloger, brochyrer och bråte som vi konkade runt på. Dessutom hade jag plockat fickorna fulla av pennor och annat smått och gott. Pennor är jag duktig på att sno med mig :-) Men själva föreläsningarna var inte så skojiga. Förs kom vi in i ett litet, varm och trångt rum, fullt av folk. Det tog typ bara fem minuter sedan var allt syre slut därinne och jag mer eller mindre sov mig igenom föreläsningen. Ämnet var ju inte heller det intressantaste: Lagar och paragrafer som rör teckniska hjälpmedel. Sen var det en timmas föreläsning om antidicubitusmadrasser, sov även denna gång och en tredje timma med föreläsning som jag inte ens minns vad den handlade om.. Hmm.. Nej, då var det mycket roligare när man själv fick gå runt och kolla på sakerna.
Ikväll har det tränats.. Det var så konstigt, jag tränade så svetten rann och det luktade faan cayennpeppar i armhålorna! Jag fattar det inte... Men men... På fredag ska jag och Emma utmana oss själva: Vi ska gå på cykel spinn.. haha.. svettigt värre...

// The Damned

5 mars

O, shit! Här var det länge sedan man skrev asså. Det är ju det att man har så mycket att göra så man tänker inte på att skriva här. Men det har väl inte hänt sådär jätte mycket på sistone. Den stora besvukelsen var att SGK-festen blev inställd! Fy fan va besviken jag blev på det. Här har man gått och tagit semester, bytt turer med folk och förberett sig allmänt på detta skojiga skom skall ske, och så kommer det fram, några dagar innan, att det är för få som har anmält sig till festen. Dah, först hade jag tänkt att supa mig aspackad i lördags och sedan dra något gammalt över mig bara för att... Men det blev ullared istället, haha! Emmas pappa var också med. Det blev ju en del handlat. Jag har tänkt på en sak: Att när man är i ullared/ge-kås så handlar man väldigt mycket saker på impuls. Även om man har planerat att köpa dittan och dattan så kommer man ut med varor för över tusen spänn som är oplanerade.. Hmm, skumt fenomen det där haha! Men men, nu ska man snart iväg och träna lite, trodde inte att det skulle bli något av det för det var fullbokat, men några hade väl avbokat sig så det fanns platser kvar idag :-) Måste baka bröd med! Tycker inte om det där köpebrödet riktigt, vill ha "rediga doningar" haha.. Shit, måste dra nu.. Adjö...

// The Damned!

RSS 2.0